DISTRIBUTIE

Op filmfestivals en filmmarkten vindt MOOOV niet alleen films voor het filmfestival, maar koopt soms ook de distributierechten van enkele films aan. Films die niet opgepikt werden door andere distributeurs maar die voor MOOOV wel belangrijk genoeg zijn en binnen het beschikbare aanbod een bijzondere plek innemen.

contact Nederland: Bert Goessen  //  bert@mooov.nl   //   +31 6 26 19 24 37
contact België: Marc Boonen   //   marc.boonen@mooov.be   //   +32 476 80 38 35
 

CORN ISLAND

Hoe doorgedreven bescheidenheid resulteert in indrukwekkende cinema: twee spelers, nauwelijks dialoog op een morzel vruchtbare grond in een rivier tussen Georgië en Abchazië. Een overweldigende schermervaring die jarenlange politieke conflicten en eeuwenlange overlevingsdrang combineert.

LA CASA MAS GRANDE DEL MUNDO

Het vrouwelijke regisseursduo trekt je helemaal mee in de bijzondere leefwereld van de kleine ontwapenende Rocío. Vanop de eerste rij beleef je haar onbezorgde vrolijkheid, maar ook haar angsten en verdrietjes.

AS I OPEN MY EYES

Release Nederland: 13 oktober 2016
 
Tunis, zomer 2010, enkele maanden vóór de Tunesische revolutie uitbreekt tegen het dictatoriale beleid van president Ben Ali. De 18-jarige Farah heeft net haar middelbare school doorlopen. Haar ouders willen dat ze medicijnen studeert, maar Farah ziet het anders: ze geniet van haar jeugd, ontdekt het nachtleven, de liefde. Daarenboven is ze de gepassioneerde zangeres van een politieke rockband. 

Wervelende, expressieve coming-of-age die zich afspeelt op een scharniermoment van de Tunesische geschiedenis. 

DUKHTAR

Release Nederland: 11 augustus 2016
 
Op vijftienjarige leeftijd werd Allah Rakhi uitgehuwelijkt aan het veel oudere stamhoofd Daulat Khan, die haar van Lahore meenam naar de bergen van Pakistan. Twintig jaar later wil haar man vrede sluiten met Tor Gul, de leider van een rivaliserende stam, en daarvoor zal hij de stamleider hun 10-jarige dochter Zainab ten huwelijk aanbieden.

NEXT TO HER

Release Nederland: 28 april 2016
 
De 27-jarige Chelli woont samen met haar jongere zus Gabby (24). Gabby heeft een zware mentale en motorische handicap, waardoor ze totaal afhankelijk is van Chelli. Die laat haar zus enkel alleen als ze gaat werken. Als een sociaal werkster dat te weten komt, eist ze dat Gabby tijdens Chelli's werkuren naar een opvangtehuis gaat.